De omgeving van ‘t Haveke is ideaal voor een rustgevende of actieve short-break.

Natuur
Eefde grenst aan de Gorsselse hei, een uitgestrekt natuurgebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Maar ook het ooievaarsdorp richting de uiterwaarden van de grillige IJssel is een tocht meer dan waard.

Stad
De oude hanzestad Zutphen biedt, net als haar iets verder gelegen zusterstad Deventer, van alles voor een welbestede dag. De prachtige oude binnenstad met gevels, vele rustieke hofjes en de imposante Sint Walburgkerk. In de Librije worden eeuwenoude boeken bewaard. Sinds enkele jaren vaart er door de stadsgrachten en de Berkel de zogenoemde Fluisterboot.

Zutphen heeft een gezellig winkelhart. En na een middagje winkelen mag een bezoek aan een van de gezellige koffiehuizen niet uitblijven, zoals de wereldberoemde koffieschenkerij De Pelikaan of het gezellige Volkshuis: een honderd jaar oud alcoholvrij restaurant, dat tegelijk een leerwerkplek is voor mensen met een arbeidshandicap.

Cultuur
Eefde ligt midden in de stedendriehoek Zutphen – Deventer – Apeldoorn. Alle drie beschikken ze over uitstekende uitgaansgelegenheden, zoals de Hanzehof te Zutphen en Orpheus te Apeldoorn

Landgoed het Haveke